1 maart 2016

Waarom je nu écht over moet gaan op een responsive website

Je komt thuis, ploft op de bank, pakt je telefoon en checkt je Facebook. Eén van je vrienden laat weten dat hij tickets heeft gekocht voor een festival en je klikt op de link voor meer informatie. Als een postzegel verschijnt de website op je telefoon, je moet inzoomen om het kabouter-font te kunnen lezen en de navigatie gebruiken. Daarbij lukt het niet om tickets via je telefoon te kopen. Binnen een paar seconden geef je het op en verlaat de website.

Ik weet dat het een veelbesproken onderwerp is, maar geloof het of niet, het bestaat nog steeds en het is een enorme gemiste kans voor veel organisaties. Het is hoog tijd dat managers en beslissers nu écht ook overgaan tot een high performance responsive website. In dit artikel vertel ik je waarom.

Mobiel gebruikers
Wereldwijd zijn er 3,3 miljard internetgebruikers, waarvan ruim 330 miljoen mobile-only is. Dat betekent dat deze groep nauwelijks een desktop raadpleegt voor het benaderen van websites. Deze gebruikers zien alléén de mobiele versie van je website en de voorspellingen zeggen dat mobile-only gebruikers blijven stijgen, terwijl desktop-only gebruikers dalen. Een responsive website met een optimale performance wordt daardoor onmisbaar. Binnen ons bureau weten we dat al jaren – Google kondigde het 5 jaar geleden al aan. Als je bedenkt dat deze wereldwijde ontwikkeling in het aantal mobiele internetgebruikers blijft groeien, wordt het hoog tijd dat managers en beslissers bij opdrachtgevers daar nu écht de waarde van gaan inzien.

Niet alleen het groeiende aantal mobiele internetgebruikers is daarvoor de aanleiding. Ook de stijging van 85 procent in de verkoop van mobiele apparaten met toegang tot internet is een aanleiding. Net zoals het aantal mobiele zoekopdrachten dat wint van de zoekopdrachten via desktop en de rol van Google in het bepalen van de ranking in de zoekmachine, zijn overtuigende redenen om voor een optimale mobiele aanwezigheid te kiezen. Drie redenen op een rijtje (klik op de link hieronder voor het volledige artikel).

Bron: www.frankwatching.com

Binnen één werkdag in uw mailbox

Snel online informatie aanvragen

Wilt u een informatie met betrekking tot een nieuwe website, het registreren van een domeinnaam of één  van onze andere diensten? Vraag dan vrijblijvend een op maat gemaakte offerte aan bij vir2biz.

Ja, ik wil graag meer informatie