×

Bereik meer online

Wat is social media
De term social media wordt gebruikt voor alle internet-toepassingen waarmee het mogelijk is om informatie met elkaar te delen. Het betreft niet alleen informatie in de vorm van tekst (nieuws, artikelen). Ook geluid (podcasts, muziek) en beeld (fotografie, video) worden gedeeld via social media websites. Met andere woorden, social media staat voor 'Media die je laten socialiseren met de omgeving waarin je je bevindt'.
 

De kracht van social media
Doordat diverse social media sites branche gebonden zijn (denk aan nieuws, sport, auto, financieel, etc.) is de doelgroep ervan daardoor ook goed te analyseren. Social media sites zijn vaak erg actueel, omdat een grote groep gebruikers actief is en daardoor altijd wel een als eerste bij een activiteit of gebeurtenis aanwezig is. Social media zijn snel doorzoekbaar en relatief objectief, aangezien ze worden gegenereerd en onderhouden door een brede groep mensen. Dit wordt ook wel 'the wisdom of the crowd' genoemd.
 

Social media als marketing tool
Met social media is het mogelijk een dialoog aan te gaan met grote groepen consumenten, zonder dat dit grote budgetten vereist. Door goed om te gaan met sociale media worden bedrijven en merken deel van het 'netwerk' en van de 'peers' waardoor ze sneller en beter vertrouwd worden. Social media marketing speelt dan ook een steeds belangrijkere rol in de relatiemarketing van bedrijven en binnen Public Relations.

Marktwerking bij internet gebruiker
In de afgelopen jaren zien we dat steeds meer internet gebruikers gebruik maken van hun eigen sociale netwerk. Kijk bijvoorbeeld naar Twitter, Facebook en Youtube. Deze sites gebruiken ook zoekmachine mogelijkheden, bijvoorbeeld Bing in Facebook. Hierdoor worden de leidende zoekmachines zoals Google buitenspel gezet. We zien dat het gebruik van social media elk jaar enorm groeit. Het gevolg hiervan is dat zoekmachines alternatieven zoeken om internet gebruikers aan zich te binden.

Social media voor uw bedrijf 
Naast zoekmachine optimalisatie is het nu dus noodzakelijk om ook ingangen te creëren op de web locaties waar uw doelgroep zich regelmatig bevindt, de social media sites. vir2biz heeft een programma ontwikkeld waarin uw zakelijke internet wensen vergleken worden met de diverse social media mogelijkheden. vir2biz kent de ingangen en mogelijkheden en kan daardoor een goede mix voor u samenstellen in een plan van aanpak. Doelgericht, overzichtelijk en vooral meer relevante bezoekers op uw website.

Social Media training
vir2biz geeft diverse social media trainingen, die naast kennis u ook inzicht geven hoe u het best gebruik kunt maken van social media voor uw bedrijf. Omdat dit voor elke onderneming uniek is doen wij dit het liefst bij u op het bedrijf met de persoon die hiervoor verantwoordelijk is.

Deel ervaringen van social media kanalen op uw website
Klantenbeoordelingen worden met het toenemen van collega ondernemers op het internet steeds belangrijker. Steeds vaker maakt een potentiële klant zijn/haar keuze naar aanleiding van klantenreacties. Vir2biz biedt de mogelijkheid deze ervaringen van verschillende social media kanalen te delen op uw website.

 

Instagram en Facebook campagne

Steeds meer bedrijven maken gebruik van het adverteren op Instagram en Facebook. Het is betaalbaar en het bereik is enorm. Samen met u bepalen we uw doelgroep en op welke sociale kanalen zij actief zijn. Op alle mediakanalen aanwezig zijn is vaak overbodig. We bepalen samen de strategie en adviseren over het aantal posts dat we ideaal achten. In overleg ondersteunen wij bij het creëren van de juiste foto’s, filmpjes of artikels om zo uw doelgroep op een creatieve manier te prikkelen. Met verschillende monitoring tools is het mogelijk om het respons hiervan te meten en eventueel bij te sturen.

Uw offerte binnen één werkdag in uw mailbox

Online offerte aanvraag

Wilt u een kostenindicatie met betrekking tot het opzetten van een social media marketing plan of één  van onze andere diensten? Vraag dan vrijblijvend een op maat gemaakte offerte aan bij vir2biz.

Vraag uw offerte aan

Inloggen op vir2biz CMS/webcare