26 mei 2022

Verkooptruc domeinnamen door TM Benelux

Al sinds een paar jaar maken oplichters gebruik van een handige verkooptruc om domeinnamen tegen aanzienlijke bedragen voor u te registreren. De laatste tijd ontvangen wij regelmatig meldingen van onze klanten over het bedrijf "TM Benelux". 

Hoe werkt het

De werkwijze is al jaren hetzelfde. De betreffende verkopende partij benaderd u omdat zij een opdrachtgever hebben met (toevallig) exact dezelfde bedrijfsnaam als die van u. Deze opdrachtgever wil dezelfde domeinnaam als u gaan gebruiken alleen dan in een .com, .eu .nl of .be variant. Natuurlijk zijn ze zo galant om u hierover in te lichten en adviseren u voor een aanzienlijk bedrag de domeinnaam te claimen voor een periode van 5 of zelfs 10 jaar. Oftewel, ze verkopen het liever aan u dan aan hun eigen opdrachtgever. Daarbij zijn dit soort langlopende contracten in de Europese Unie verboden en ongeldig. Een domeinnaam registreerd u per jaar en wordt zonder opzegging voor een jaar verlengd. 

Hieronder een voorbeeld tekst zoals deze rond gestuurd wordt door TM Benelux:

Geachte heer/mevrouw,

 Wij willen u ervan op de hoogte stellen dat wij een registratieverzoek hebben ontvangen voor www.vir2biz.net. Aangezien dit verzoek ingediend is door iemand buiten uw organisatie stellen wij u hiervan op de hoogte.

Als het verzoek wordt voortgezet, kan dit gevolgen hebben voor uw bedrijf. Uw klanten kunnen in de war raken omdat een ander bedrijf exact dezelfde naam gebruikt, maar met een andere extensie.

 Daarom geven we u deze eenmalige aanbieding om deze naam zelf te registreren. Als u akkoord gaat, koppelen we www.vir2biz.net aan www.vir2biz.nl

 De kosten voor deze naam bedragen 29,75 euro per jaar. De domeinnaam wordt direct geregistreerd voor een periode van 10 jaar, wat betekent dat u een eenmalig bedrag van 297,50 euro betaalt (exclusief btw). Uw naam zal worden beschermd en geregistreerd voor deze periode. Als u wilt kunt u de extensie nadien voor eenzelfde periode verlengen.

Gaat u akkoord met onze eenmalige aanbieding? Reageer dan met ‘akkoord voor dit voorstel’ in antwoord op deze e-mail.

Dit zijn de factuurgegevens die wij van u hebben:
vir2biz
Hanzestraat 5, 7006RH Doetinchem

Mocht hierin iets veranderd zijn, pas dit dan alstublieft aan en stuur dit naar ons toe.

Bij akkoord wijzen de derde partij af en koppelen deze naam aan uw huidige website. Gaat u niet akkoord? Laat dit dan ook per mail weten. Wij zullen de derde partij hier dan van op de hoogte stellen en het registratieverzoek voortzetten voor de derde partij.

Ik zie uw reactie graag tegemoet.

Met vriendelijke groet,

 

TradeM Benelux

www.tmbenelux.org

Binnen één werkdag in uw mailbox

Snel online informatie aanvragen

Wilt u een informatie met betrekking tot een nieuwe website, het registreren van een domeinnaam of één  van onze andere diensten? Vraag dan vrijblijvend een op maat gemaakte offerte aan bij vir2biz.

Ja, ik wil graag meer informatie