4 mei 2021

Hoe zinvol is een keurmerk voor uw website of webshop?

Steeds vaker worden er zogenaamde keurmerken voor uw website aangeboden. Is een keurmerk wel nuttig? En waarom kunt u beter wel of niet een keurmerk nemen voor uw website? In dit artikel geven we een antwoord hierop.
 

Website of webshop

Met een keurmerk maken we het onderscheid in een gewone website of een webshop.  Verkoopt u producten op uw website dan is een keurmerk een absolute meerwaarde.  Heeft u een bedrijfswebsite zonder betaalsysteem dan heeft een keurmerk geen enkele toegevoegde waarde. Bij veel keurmerken voor standaard websites wordt er een eenmalige screening gedaan waarna u vervolgens het keurmerk logo op de website mag plaatsen, zolang u daarvoor maandelijks of jaarlijks betaald. Verdere diensten worden meestal niet aangeboden. 

De controles/screening die aangeboden worden door de meeste "standaard" keurmerken voor gewone websites hebben geen enkele aanvulling op uw website, deze worden namelijk altijd al door vir2biz gecontroleerd en gewaarborgd. Zoals o.a.:

  •       SSL-verbinding (Alle vir2biz websites vanaf 2014 hebben een beveiligingscertificaat)
  •       NAW-controle (Is d.m.v. de aanbetalingsfactuur geverifieerd)
  •       Controle inschrijving bedrijf (Alle vir2biz websites zijn gecontroleerd op KvK of BTW nummer)
  •       Controle op bereikbaarheid (Tijdens de oplevering en na updates worden formulieren getest)
  •       Controle of uw website voldoet aan de privacywetgeving. (Hiervoor heeft vir2biz in het CMS sinds 2017 het privacycentrum)


De voordelen van een keurmerk voor webshops

Een gedegen Europees keurmerk biedt u en uw klanten ook echt een meerwaarde, denk hierbij aan:

  • Juridische ondersteuning bij geschillen over een aankoop via uw webshop,
  • Geschillencommissie
  • Hulp bij het opstellen van algemene leveringsvoorwaarden
  • Reviews en reviewverzoeken (uitnodiging aan uw klanten om een review te schrijven)
  • Social Media widgets

Al enkele jaren werkt vir2biz met het keurmerk "Webwinkelkeur" samen, deze betaalbare en Europees keurmerk heeft alle bovengenoemde diensten in huis, voor meer info klik hier.  Voor deze diensten betaald u ongeveer € 10,00 per maand, afhankelijk van de diensten die u af wil nemen. Bij de stichting Webwinkelkeur zijn ondertussen al circa 8.500 webshops uit Nederland en België aangesloten. 

Mocht u over dit onderwerp nog vragen hebben dan kunt u altijd geheel vrijblijvend contact met ons opnemen. 

Binnen één werkdag in uw mailbox

Snel online informatie aanvragen

Wilt u een informatie met betrekking tot een nieuwe website, het registreren van een domeinnaam of één  van onze andere diensten? Vraag dan vrijblijvend een op maat gemaakte offerte aan bij vir2biz.

Ja, ik wil graag meer informatie