6 juli 2021

Collectie database voor Oranjehotel Scheveningen

In de afgelopen maand is er voor het Nationaal Monument Oranjehotel in Scheveningen een maatwerk applicatie opgeleverd waarmee de collectie per categorie gedigitaliseerd kan worden. Zo ontstaat er een database waarmee alle collectie items, voorzien van foto`s, duidelijk omschreven gearchiveerd worden. Per item kan bepaald worden of het vertoond wordt op de website.

De database heeft een koppeling met het NIOD zodat alle data ook daar op een goede manier aangevuld kan worden. Ook wordt er gebruik gemaakt van een koppeling met WO2 thesaurus. Aan een object worden tags toegekend, met deze tags wordt automatisch informatie aangevuld uit de database van WO2 thesaurus.

Elk object kan toegekend worden aan 1 of meerdere gevangenen uit het digitale namenmonument. Hierdoor wordt de koppeling gelegd met de 2 jaar geleden door vir2biz  opgeleverde digitale namen monument en kan een object uit de collectie gekoppeld worden aan een persoon.(afbeelding boven: screenshot van de beheer pagina van de collectie items)
 

Op dit moment wordt er hard aan gewerkt de database te vullen. Binnenkort zal op de website de collectie zichtbaar worden. Hieronder alvast een sneak preview. 

Binnen één werkdag in uw mailbox

Snel online informatie aanvragen

Wilt u een informatie met betrekking tot een nieuwe website, het registreren van een domeinnaam of één  van onze andere diensten? Vraag dan vrijblijvend een op maat gemaakte offerte aan bij vir2biz.

Ja, ik wil graag meer informatie