27 september 2023

25e verjaardag van Google

Op deze bijzondere dag viert zoekgigant Google zijn 25e verjaardag met een kleurrijke en nostalgische doodle. Hoewel Google Inc. officieel op 4 september werd opgericht, heeft het bedrijf al meer dan een decennium zijn verjaardag op 27 september gevierd. Deze datum markeert een symbolische "wandeling door het geheugen" voor het bedrijf, en om dit te vieren, heeft Google een reeks speciale doodles onthuld. De huidige Google Doodle wordt vergezeld door een levendige GIF die de naam "Google" verandert in "G25gle". Het technologiebedrijf benut deze dag om te reflecteren op zijn reis tot nu toe en vooruit te kijken naar de toekomst.

In een blogpost schrijft Google: "Vandaag viert Doodles 25 jaar Google. Terwijl we hier bij Google de toekomst ingaan, kunnen verjaardagen ook een tijd voor reflectie zijn. Laten we een wandeling maken door onze herinneringen om te ontdekken hoe we 25 jaar geleden zijn ontstaan."

Google zag het levenslicht dankzij de inspanningen van twee promovendi, Sergey Brin en Larry Page, die elkaar in de late jaren negentig ontmoetten tijdens hun studie computerwetenschappen aan Stanford University. Al snel realiseerden ze zich dat ze een gedeelde visie hadden: het World Wide Web toegankelijker maken. Met onvermoeibare inzet werkten ze aan het ontwikkelen van een prototype voor een verbeterde zoekmachine vanuit hun slaapzaal.

Na aanzienlijke vooruitgang verhuisden ze hun operatie naar het allereerste Google-kantoor, een bescheiden gehuurde garage. Op 27 september 1998 werd Google officieel geboren.

Ondanks de immense veranderingen sinds 1998 heeft Google zijn missie altijd behouden: "de informatie over de hele wereld organiseren en universeel toegankelijk en bruikbaar maken." Het bedrijf kijkt met opwinding naar de toekomst en bedankt gebruikers voor het gezamenlijk groeien gedurende de afgelopen 25 jaar.

Sundar Pichai, de huidige CEO van Google, heeft in een recente brief zijn waardering uitgesproken voor de rol van het bedrijf in de transformatie van technologie en zijn pad naar de toekomst. Hij dankt gebruikers, medewerkers en partners die hebben bijgedragen aan het succes van Google. Pichai benadrukt het voortdurende belang van innovatie en aanpassing, waarbij hij erkent dat wat ooit als buitengewoon werd beschouwd, snel gewoon werd naarmate technologische grenzen werden verlegd. Google blijft gedreven door zijn missie en kijkt met spanning uit naar de komende 25 jaar en verder.

Binnen één werkdag in uw mailbox

Snel online informatie aanvragen

Wilt u een informatie met betrekking tot een nieuwe website, het registreren van een domeinnaam of één  van onze andere diensten? Vraag dan vrijblijvend een op maat gemaakte offerte aan bij vir2biz.

Ja, ik wil graag meer informatie