28 januari 2022

20 jaar vir2biz

Vir2biz werd opgericht in 2002, toen nog met een andere bedrijfsnaam: Digitale Hulp Internetdiensten v.o.f. (DHI). Op 1 februari 2002 werd DHI ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in Doetinchem. Vanaf september 2001 waren de eerste websites al online gekomen, op 1 februari 2002 was het dan eindelijk officieel. ​Op de foto hieronder ziet u het bureau waarmee alles begon in 2001.In 2002 waren veel ondernemers nog niet voorzien van enige automatisering op het bedrijf, meestal werd thuis in de avond de mail gechecked van een 12move, Zonnet, Planet of Tiscali account. De basis gedachte van DHI was om deze ondernemers te steunen bij de toenemende vraag naar automatisering binnen het bedrijf. Het basis pakket bestond uit een pc met printer en een 56K uitbelmodem. Aanvullend kon een domeinnaam, e-mail en website erbij gefacilieerd worden. 

In 2003 verhuisde DHI naar de Spoorstraat 6 in Ruurlo. Een jaar na oprichting waren er al meer dan 50 aangesloten bedrijven.


En zo verscheen er ook een artikel over DHI in het regionale krantje.Websites zagen er in die tijd compleet anders uit. Ze waren meestal 800 pixels breed, dit was de standaard resolutie van de CRT computer monitoren. Foto`s werden minimaal gebruikt of verkleint, dit om de download snelheid via de telefoonlijn van de website optimaal te houden. Hieronder ziet u een screenshot van de website uit 2006.


Vanaf 2007 kreeg DHI steeds meer een internationaal karakter met klanten in België en Duitsland. Om deze reden is er besloten het roer volledig om te gooien. Geen automatisering meer, maar specialiseren in dat waarin we goed zijn: internetdiensten.. In 2009 is er gekozen voor een andere naam met een iets meer internationaal karakter. Digitale Hulp Internetdiensten werd vir2biz - your web world

In 2011 volgde een verhuizing naar Bedrijvencentrum Wijnbergen in Doetinchem. Op deze locatie groeide het bedrijf verder door en hebben we vele klanten mogen ontvangen. Hieronder de oplevering van de website van Friends2Select.nl.Opleveren van een site is altijd leuk, zeker als de opdrachtgever er echt blij mee is.
Hier doen we het uiteindelijk voor!Na oplevering van een website heeft vir2biz verschillende aanvullende diensten in huis, zoals: zoekmachine optimalisatie, social media, tips en trics voor e-commerce. Hieronder een foto van de in 2016 gegeven workshop "Zakelijk op Facebook" in het bedrijvencentrum Wijnbergen. En toen kwam Corona....
Vanaf 2020 werd ondernemen voor de meeste ondernemers een uitdaging. Deze afgelopen 2 jaar hebben vooral in het teken gestaan van het zo goed mogelijk ondersteunen van onze klanten. Een luisterend oor of een praktische oplossing voor op de website om toch nog iets te kunnen doen of verkopen. Langzaam maar zeker begint het ondernemersklimaat gelukkig weer te beteren. 

In 2022, ons jubileumjaar, starten we op een nieuwe locatie; het Hanzepand in Doetinchem. Het volledige kantoor is vernieuwd en klaar voor de toekomst. Er wordt hier gewerkt met Microsoft 365, Google spraak assistent, VOIP. Ook de werkplekken zijn vernieuwd, Arbo technisch goedgekeurde stoelen en sta/zit bureaus. 

Op naar de 25 jaar!
Het team van vir2biz staat helemaal klaar om er weer een paar mooie jaren van te maken. Maar dat kunnen we natuurlijk niet zonder u. 
We willen graag onze opdrachtgevers en leveranciers bedanken die hun vertrouwen in ons hebben gehad. Waarmee we veel gelachen hebben, mooie verhalen en ervaringen uitgewisseld hebben, soms ook gezweet om een deadline te halen. Dus namens ons:

Binnen één werkdag in uw mailbox

Snel online informatie aanvragen

Wilt u een informatie met betrekking tot een nieuwe website, het registreren van een domeinnaam of één  van onze andere diensten? Vraag dan vrijblijvend een op maat gemaakte offerte aan bij vir2biz.

Ja, ik wil graag meer informatie