Gmail

Stap 1

LET OP: Om Gmail voor uw mailaccount te gebruiken moet u wel een (betaald) Google Workspace account hebben.

Zodra je ingelogd bent ga je naar het tandwiel icoontje rechts bovenaan op de pagina. Er klapt zich in dit geval een menu / dropdown uit welke eruit ziet als in het plaatje hieronder.
Hier klik je op 'Alle instellingen bekijken'.

Verder
Stap 1

Stap 2

Je komt nu op een nieuwe pagina terecht, selecteer boven in het menu "Accounts en import". Vervolgens krijg je de mogelijkheid om een eigen e-mail account toe te voegen. Hier klik je op : "Een e-mailaccount toevoegen".

Verder
Stap 2

Stap 3

Er opent nu een nieuw venster, in dit venster vul je je email adres in.

Daarna krijg je de mogelijkheid om de emailgegevens in te geven. Let op dat je dit zorgvuldig doet, anders zal de email niet goed opgehaald kunnen worden. Hieronder een opsomming van hetgeen je moet invoeren:

  • Gebruikersnaam en wachtwoord zoals je deze van vir2biz ontvangen hebt.
  • Bij POP-server voer je in: server-vir2biz.nl
  • Bij de poort, kies je de poort : 995
  • Een kopie van opgehaalde berichten achterlaten is optioneel. Indien je dit wil, vink je dit aan. Aangezien gmail ze ook bewaard adviseren wij dit uit te laten staan.
  • Altijd een beveiligde SSL verbinding gebruiken moet aan, zodat jouw email verkeer volledig geëncrypt is en niet te onderscheppen valt.
  • Binnenkomende berichten labelen is optioneel. Stel je wil dat ze automatisch in een map komen of een bepaald label krijgen, dan kan je dat aanvinken. Anders mag deze uit blijven staan.
  • Binnenkomende berichten archiveren is ook een keuze en optioneel. Indien aan, slaan ze je inbox over en komen ze gelijk in een archief waardoor je ze niet ziet, tenzij je er naar zoekt.
Verder
Stap 3

Stap 4

Eenmaal alles nagelopen en ingevoerd, klik je op de knop: "Account toevoegen".

Let op! Gmail werkt met een POP3 verbinding. Als je wilt dat de email ook bij ons op de mailserver blijft staan, dien je een kopie op de server achter te laten.
 

Verder
Stap 4

Stap 5

Je krijgt nu de melding te zien dat het toevoegen geslaagd is. Krijg je een andere melding te zien dan zijn mogelijk de ingevoerde gegevens onjuist of de betreffende domeinnaam nog niet zo lang geleden gekoppeld aan je webhosting pakket. Wanneer je ook emails wil versturen via Gmail volg je de volgende stappen.

Verder
Stap 5

Stap 6

Je voert je naam in waarmee de emails verstuurt dienen te worden en klikt op "Volgende stap".

Verder
Stap 6

Stap 7

Geef bij "SMTP-server" de gegevens in zoals weergegeven staan in de afbeelding. Selecteer poort 587 en geef weer de inloggegevens van je email account in. Daarnaast selecteer je "Beveiligde verbinding via SSL".
Je krijgt nu een scherm te zien waar je een controlegetal dient over te nemen vanuit je emailaccount, typ het over en klik op controleren om het toevoegen van je emailaccount te doen slagen.

Gefeliciteerd! Je hebt zojuist je email account toegevoegd aan Gmail. 
 

Stap 7