20 november 2018

Wijziging instellingen Google Maps API

Maakt uw website gebruik van de Google Maps API dan heeft u sinds kort een melding op de website dat u de instellingen hiervoor moet aanpassen. Google voorziet deze API vanaf nu uitsluitend aan geregistreerde gebruikers met een Google Cloud Platform account. Daarbij dient dan ook de facturatie mogelijkheid geactiveerd worden. Zodat Google deze diensten in de toekomst rechtstreeks aan u door kan factureren. 

Hoe meldt u zich aan voor een Google Cloud Platform
Aanmelden kunt u doen via https://cloud.google.com/ 

Hoe komt u aan de API key die nodig is voor Google Maps op uw website
Als u de Maps API wilt gebruiken, moet u een API-key aanmaken en moet u de facturering inschakelen. U kunt facturering inschakelen wanneer u uw API-key ontvangt (zie de Beknopte handleiding op de betreffende pagina in het Google Cloud Platform) of als een afzonderlijk proces (zie Gebruik en facturering in het Google Cloud Platform). Als u de API-key aan ons doorstuurt dan zullen wij deze aanpassen op uw website.

Laat vir2biz het voor u regelen
Is bovenstaande abracadabra voor u en laat u het liever over aan het technische team van vir2biz? Voor € 79,00 excl. BTW * per jaar zorgt vir2biz ervoor dat uw website voorzien is van de nieuwe Maps API van Google. Stuur hiervoor een mail naar support@vir2biz.nl om dit te activeren.

* dit is het basis jaartarief, mocht Google Maps veel gebruikt worden op uw website dan kan het zijn dat er een verrekening van de Google diensten gefactureerd wordt.  

Binnen één werkdag in uw mailbox

Snel online informatie aanvragen

Wilt u een informatie met betrekking tot een nieuwe website, het registreren van een domeinnaam of één  van onze andere diensten? Vraag dan vrijblijvend een op maat gemaakte offerte aan bij vir2biz.

Ja, ik wil graag meer informatie