12 september 2017

Wees gewaarschuwd: Microsoft oplichters actief

De Nederlandse politie heeft sinds het begin van het jaar al meer dan achthonderd aangiftes binnengekregen van mensen die de dupe zijn geworden van de zogenoemde ‘Microsoft-scam’, een manier van telefonische oplichting waarbij een persoon zich voordoet als een medewerker van Microsoft. 

De gesprekken verlopen vaak hetzelfde, mensen worden gebeld door een Engelssprekende beller, vaak sprekend met een licht Indiaas accent. Deze persoon doet zich voor als Microsoft-medewerker en overtuigt het slachtoffer ervan dat er problemen zijn met zijn of haar computer. Die problemen kunnen uiteraard door de beller worden opgelost. Op die manier zijn in Nederland honderdduizenden euro’s buitgemaakt. 

Trap hier niet in, beëindig het gesprek zo snel mogelijk. Bedrijven als Microsoft zullen u hierover nooit bellen.

In de video hieronder ziet u (inclusief schermweergave) hoe deze oplichters te werk gaan. Ze nemen uw pc of laptop over (bijvoorbeeld met Teamviewer) en beheren ongevraagd volledig uw pc. Wat voor gevolgen dat kan hebben ziet u in de video. De man die dit gesprek met de oplichters voert speelt een gewillig slachtoffer. Maar zodra ze geen geld los krijgen saboteren ze de pc. ​

 

Binnen één werkdag in uw mailbox

Snel online informatie aanvragen

Wilt u een informatie met betrekking tot een nieuwe website, het registreren van een domeinnaam of één  van onze andere diensten? Vraag dan vrijblijvend een op maat gemaakte offerte aan bij vir2biz.

Ja, ik wil graag meer informatie