18 oktober 2018

vir2biz bouwt website voor herinneringscentrum Oranjehotel

Voorjaar 2019 zal in Scheveningen het herinneringscentrum Oranjehotel voor het grote publiek geopend worden. In de tweede wereldoorlog kreeg de gevangenis de bijnaam ‘Oranjehotel’, omdat er bekende verzetsmensen werden verhoord en opgesloten, onder wie de ‘Soldaat van Oranje’ Erik Hazelhoff Roelfzema, theoloog Titus Brandsma, hoogleraar Rudolph Cleveringa en verzetsstrijder Edmund Wellenstein. De in originele staat verkerende ‘Doodencel 601’ vormt het hart van het monument.

De illegale verzetskrant Vrij Nederland sprak over die erenaam op 8 maart 1941 vanuit Londen: “Het Oranjehotel, dat stampvol is met jongelieden die zich onder de Oranjevaan in Engeland wilden scharen”. In het begin zaten er vooral Engelandvaarders in Scheveningen opgesloten. Gedurende de oorlog hebben er ruim 25.000 Nederlanders gevangen gezeten. Ruim tweehonderd daarvan zijn op de Waalsdorpervlakte geëxecuteerd en duizenden zijn naar kampen in Duitsland afgevoerd.

Voor het herinneringscentrum, waar een informatiecentrum en tentoonstellingsruimte zal komen, maakt vir2biz een website om ook online meer over deze monumentale gevangenis over te dragen. Deze website zal eind 2018 online gaan.Klik op de button hieronder voor de website van de stichting Oranjehotel.

Binnen één werkdag in uw mailbox

Snel online informatie aanvragen

Wilt u een informatie met betrekking tot een nieuwe website, het registreren van een domeinnaam of één  van onze andere diensten? Vraag dan vrijblijvend een op maat gemaakte offerte aan bij vir2biz.

Ja, ik wil graag meer informatie