11 juli 2017

Spammen en clickbait op Facebook aangepakt

Om het steeds meer voorkomende spammen tegen te gaan is Facebook eind juni met een update gekomen voor de nieuwsfeed. Op dit moment heeft Facebook wereldwijd ruim 2 miljard gebruikers, dat aantal groeit nog steeds.

Door deze groei vinden steeds meer spammers ook hun weg naar Facebook, al dan niet met een fake account. Uit onderzoek door Facebook is gebleken dat er een kleine groep gebruikers is die op Facebook, routinematig, iedere dag een vast aantal publieke posts delen, en daarmee effectief de nieuwsfeed van gebruikers aan het spammen zijn.

Wat is clickbait?
Een veel voorkomende tactiek in de media en op social media kanalen zijn het gebruik van "teasende" titels die alleen tot doel hebben de lezer zo nieuwsgierig te maken dat deze door zal klikken. Dit noemen we clickbait.

Met de nieuwe update gaat Facebook de invloed die dit soort spammers hebben verminderen en de koppelingen die ze delen minder waarde en prioriteit meegeven. Unieke en rijke content krijgt daarmee prioriteit en zal hoger beloond worden.

Maak hiervan gebruik, wees slim met het plaatsen van content op Facebook voor een optimaal resultaat. Wilt u meer hierover weten, neem dan gerust contact met ons op.

Voorbeeld hieronder: typisch voorbeeld van een titel die als doelstelling heeft dat je toch echt door moet en wil klikken om meer te weten te komen (clickbait).

Binnen één werkdag in uw mailbox

Snel online informatie aanvragen

Wilt u een informatie met betrekking tot een nieuwe website, het registreren van een domeinnaam of één  van onze andere diensten? Vraag dan vrijblijvend een op maat gemaakte offerte aan bij vir2biz.

Ja, ik wil graag meer informatie