8 september 2016

Overzicht huidige formaten van de social media afbeeldingen

Social media platformen veranderen voortdurend de afmetingen van afbeeldingen. En visueel beeld is belangrijk op social media, omdat dit meer impact heeft. Met de juiste afbeeldingsformaten heb je een professionele uitstraling en val je op. Het laat zien dat je social media serieus neemt en dat je ook aandacht besteedt aan je updates op Facebook, Instagram of LinkedIn.

Voor elk kanaal zijn andere formaten afbeeldingen nodig. Facebook gaat bijvoorbeeld uit van een profielfoto met het formaat 180x180 pixels, terwijl Twitter een profielfoto gebruikt met het formaat 400x400 pixels. Ook het formaat van een omslagfoto verschilt enorm. Waar je bij LinkedIn een omslagfoto van 1000x425 pixels nodig hebt, is bij Facebook 851x315 pixels al genoeg voor een mooie omslagfoto.

Om het de social media gebruikers iets gemakkelijker te maken heeft Jamie Spencer van Makeawebsitehub.com een handige infographic, een 'cheat sheet', gemaakt met een overzicht van alle huidige formaten voor de verschillende social media kanalen.

 

Binnen één werkdag in uw mailbox

Snel online informatie aanvragen

Wilt u een informatie met betrekking tot een nieuwe website, het registreren van een domeinnaam of één  van onze andere diensten? Vraag dan vrijblijvend een op maat gemaakte offerte aan bij vir2biz.

Ja, ik wil graag meer informatie