13 december 2017

Meest gezochte woorden met Google in 2017

Google heeft vandaag zijn jaaroverzicht gepresenteerd. Een lijst van woorden en termen waar het meest op gezocht werd. Google keek niet puur naar aantallen, maar om een lijst van 'trending' onderwerpen, zoekopdrachten die veel vaker werden gebruikt dan vorig jaar. Daardoor staan zoektermen die ook vorig jaar veel voorkwamen, zoals Donald Trump en Zwarte Piet, niet op de ranglijst van 2017.

Nederlanders hebben dit jaar het meest gezocht op Google naar informatie over Anne Faber. De Utrechtse Anne raakte op 29 september vermist tijdens een fietstocht door de regio. Haar lichaam werd op 12 oktober gevonden in Zeewolde.

Andere veel gezochte onderwerpen waren de Stemwijzer (vanwege de verkiezingen voor de Tweede Kamer), Patricia Paay (vanwege een seksfilmpje) en Abdelhak Nouri (de Ajacied die een hartstilstand kreeg tijdens een oefenwedstrijd en onherstelbaar hersenletsel opliep).

Nederlanders gebruikten Google in 2017 ook veel om te leren waar Pasen en Pinksteren vandaan komen, hoe bitcoins werken en wat fipronil is. De belangrijkste topsporter was Formule 1-coureur Max Verstappen, Ajax was de meest gegoogelde club in de Eredivisie. De meest opgezochte politici waren PVV-leider Geert Wilders en premier Mark Rutte.

Van de overleden prominenten werd de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan het meest gegoogeld. Ook over de overleden zangers Chris Cornell (Soundgarden, Audioslave) en Chester Bennington (Linkin Park) wilden Nederlanders veel weten.

(foto is van het Google kantoor in Amsterdam)

Binnen één werkdag in uw mailbox

Snel online informatie aanvragen

Wilt u een informatie met betrekking tot een nieuwe website, het registreren van een domeinnaam of één  van onze andere diensten? Vraag dan vrijblijvend een op maat gemaakte offerte aan bij vir2biz.

Ja, ik wil graag meer informatie