3 mei 2018

Handige checklist voor uw website betreffende nieuwe regelgeving AVG

Vanaf 25 mei 2018 start de handhaving op de AVG wetgeving, heeft ie er nog niets over gehoord? Lees er hier dan meer over. De AVG is strenger dan zijn voorganger (wet bescherming persoonsgegevens). Het kan dus noodzakelijk zijn dat u actie onderneemt. We hebben voor u een handige checklist samengesteld. 


Wat betekent de privacywet voor uw website/webshop:

 • SSL certificaten worden verplicht bij webshops en websites die gebruikersgegevens verwerken (Wanneer u een contact formulier op uw website heeft bent u verplicht om een SSL certificaat te gebruik. U verwerkt namelijk gebruikersgegevens)
   
 •  Een SSL kunt u eenvoudig via vir2biz bestellen. Klik hier voor meer info.
   
 •  Bezoekers moeten actief het vinkje van b.v. dat ze de nieuwsbrief willen ontvangen aanvinken. Nu zie je op websites al vaak dat dit automatisch is aangevinkt, dit mag straks niet meer.
   
 •  Bewaren van persoonsgegevens moeten aantoonbaar nuttig zijn voor je bedrijf. Klanten/bezoekers mogen de verzamelde gegevens opvragen en eisen dat deze verwijderd/veranderd worden.
   
 •  Mocht je database met klantgegevens gehacked worden ben je verplicht dit te melden.
   
 •  Beveiliging van uw website en informatie moet up to date zijn en regelmatig moeten er security checks gedaan worden.
   
 •  vir2biz biedt voor elke website onderhoudspakketten aan. Als u het onderhoud of security checks wilt uitbesteden klik dan hier voor de mogelijkheden.
   
 •  Zet een heldere en goed vindbare privacyverklaring op uw website. Een linkje in de footer van uw website is in dit geval een prima plek.
   
 • Wanneer u Google Analytics gebruikt op uw website, ben u verplicht om een overeenkomst te sluiten met Google. Google is een dataverwerker die je toestemming geeft om de persoonsgegevens van uw bedrijf te verwerken. Dit kan redelijk eenvoudig. Als u bent ingelogd via Google Analytics gaat u naar instellingen (tandwiel) > Accountinstellingen > Aanpassing van de gegevensverwerking (laatste optie).

 

Binnen één werkdag in uw mailbox

Snel online informatie aanvragen

Wilt u een informatie met betrekking tot een nieuwe website, het registreren van een domeinnaam of één  van onze andere diensten? Vraag dan vrijblijvend een op maat gemaakte offerte aan bij vir2biz.

Ja, ik wil graag meer informatie