18 november 2018

Foto kantelen in het CMS

Foto`s rechtsreeks van een camera inladen in het CMS kan soms niet het gewenste resultaat opleveren. Een foto wordt dan bijvoorbeeld horizontaal vertoond terwijl u deze juist verticaal (staand) gemaakt heeft. Om dit eenvoudig op te lossen hebben we enkele tips voor u om, voordat u deze upload naar de website, dit al goed in te stellen. 

Als een foto niet “rechtop” staat is het meestal met een smartphone gemaakt, deze geven bijvoorbeeld als een smartphone de rotatie schermweergave uit heeft staan de broncode niet mee of een foto liggend of staand getoond moeten worden. De website laat de foto zien zoals het in de broncode van de foto staat. Dit is eenvoudig aan te passen met een fotoprogramma waarin u de foto kunt draaien en daardoor de foto met de juiste broncode op kunt slaan. De foto wordt dan wel goed getoond in een internet omgeving. Heeft u geen foto software om een foto te draaien dan kunt u ook gebruik maken van gratis online bewerkingsprogramma`s, zoals FotoAanpassen.nl.

Heeft u meerdere foto`s die gedraaid moeten worden? Dit kunt u ook op uw computer of notebook doen. Hoe dit werkt vindt u op de website van Plazilla.

Binnen één werkdag in uw mailbox

Snel online informatie aanvragen

Wilt u een informatie met betrekking tot een nieuwe website, het registreren van een domeinnaam of één  van onze andere diensten? Vraag dan vrijblijvend een op maat gemaakte offerte aan bij vir2biz.

Ja, ik wil graag meer informatie