12 oktober 2017

Sleepwet; de overheid wil u overal kunnen monitoren

De laatste tijd is er veel te doen over de vernieuwde Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv), in de media beter bekend als de aftapwet of sleepwet. Terecht, want het betekend nogal wat voor uw privacy op het internet. 

Waarom is er zoveel te doen over deze wetswijziging:

  • Er mag een zogenaamd “sleepnet” worden ingezet om massaal online communicatie af te luisteren, ook van niet verdachte burgers. Zo mag een hele wijk afgeluisterd worden wanneer er een verdacht persoon in woont.
  • Alle geautomatiseerde apparaten mogen gehackt worden. Denk bijvoorbeeld aan uw telefoon, computer of smart-tv.
  • Er mag een geheime DNA-databank aangelegd worden waar iedereen in terecht kan komen.
  • Verzamelde data mag met buitenlandse inlichtingendiensten gedeeld worden, ook zonder deze eerst geanalyseerd te hebben.

Bekijk onderstaande video van Arjan Lubach die uitlegt hoe de sleepwet in de praktijk zal gaan werken:Bent u het ook niet eens met deze nieuwe wet? Teken dan de petitie zodat alle inwoners van Nederland in een referendum zelf aan kunnen geven of deze wet gerealiseerd mag worden of niet. U heeft hiervoor nog tot 16 oktober de tijd. Er is al meer dan 360.000 keer getekend, het referendum zal er in ieder geval moeten komen. Maar.....hoe meer hoe beter, klik op de button hieronder.

 

Binnen één werkdag in uw mailbox

Snel online informatie aanvragen

Wilt u een informatie met betrekking tot een nieuwe website, het registreren van een domeinnaam of één  van onze andere diensten? Vraag dan vrijblijvend een op maat gemaakte offerte aan bij vir2biz.

Ja, ik wil graag meer informatie