1 maart 2019

Nieuw online: Nationaal Monument Oranjehotel

Het Oranjehotel was de bijnaam voor de Scheveningse gevangenis tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tussen 1940 en 1945 hielden de Duitsers hier circa 26.000 mensen gevangen voor verhoor en berechting. Mensen uit alle hoeken van Nederland. Wat zij deelden was verzet tegen de bezetter: een illegaal pamflet lezen, onderduikers huisvesten of het verspreiden van een illegale krant. Al in de oorlog werd het complex ‘Oranjehotel’ genoemd. Een ode aan de verzetsstrijders die er waren opgesloten.

Onder de gevangenen in het Oranjehotel zaten bekende personen, zoals de 'Soldaat van Oranje' Erik Hazelfhoff Roelfzema, Rudolph Cleveringa, Titus Brandsma, George Maduro, Pim Boellaard, Henri Pieck, Drs. P. en Corrie ten Boom. Maar ook talloze anderen. Hun lot eindigde in vrijlating, deportatie naar andere gevangenissen of kampen of terechtstelling op de nabijgelegen Waalsdorpervlakte.

De Waalsdorpervlakte is nauw verbonden met het Oranjehotel. Deze plek in de Scheveningse duinen, dichtbij het Oranjehotel, gebruikten de Duitsers om mensen die ter dood veroordeeld waren, te fusilleren. 250 mensen ondergingen dit lot. De laatste nacht van hun leven, brachten ze door in een van de dodencellen, waarvan er een (nummer 601) in de oorspronkelijke staat is behouden. 

Voor de website van het Nationaal Monument Oranjehotel is gekozen voor een sobere stijl, passend in de tijdsgeest van de Tweede Wereldoorlog en de herinneringen van het gebouw. De website is volledig responsive opgebouwd waardoor het goed te bekijken is op een smartphone, tablet en desktop. Tevens is de website volledig zoekmachine vriendelijk opgebouwd (SEO). 

Later dit jaar zal de website uitgebreid gaan worden met een digitaal namenmonument die vir2biz in samenwerking met de Oorlogsgravenstichting zal realiseren. 

Nieuwsgierig naar de website van Nationaal Monument Oranjehotel? Klik op de button hieronder.

Binnen één werkdag in uw mailbox

Snel online informatie aanvragen

Wilt u een informatie met betrekking tot een nieuwe website, het registreren van een domeinnaam of één  van onze andere diensten? Vraag dan vrijblijvend een op maat gemaakte offerte aan bij vir2biz.

Ja, ik wil graag meer informatie