22 november 2016

Let op: oplichters gebruiken steeds vaker videobellen van WhatsApp

Gebruikers van WhatsApp moeten uitkijken voor een nieuwe oplichterstruc. Zogenaamd verschijnt een uitnodiging om videobellen te activeren. Deze is nep.

Daarvoor waarschuwt de website Whatsappen.nl. In de uitnodiging zit een button en wie daar op klikt komt op een ogenschijnlijk betrouwbare website terecht. Dat komt doordat het webadres begint met whatssapp.com. Het echte domein is echter videocallnow.com.

Bekijk de uitnodiging hier:

(Bron: Whatsappen.nl)

Mensen worden verleid op de link te klikken met de belofte dat de nieuwe functie het mogelijk maakt met meerdere mensen tegelijk te videobellen. Nietsvermoedende gebruikers die op de uitnodiging ingaan krijgen als laatste stap van de installatie de mededeling dat de gebruiker ‘geverifieerd moet worden’. Op dat moment komt de aap uit de mouw: de oplichters zijn uit op uw gegevens. Het gaat dus om een gehaaide poging tot phishing.

Bekijk hier hoe de oplichters naar uw gegevens hengelen:

(Bron: Whatsappen.nl)

Advies
Wees terughoudend met het accepteren van zogenaamde nieuwe functies voor apps. U doet er verstandig aan eerst even Google te raadplegen om te zien wat de ervaringen van andere mensen zijn.

Binnen één werkdag in uw mailbox

Snel online informatie aanvragen

Wilt u een informatie met betrekking tot een nieuwe website, het registreren van een domeinnaam of één  van onze andere diensten? Vraag dan vrijblijvend een op maat gemaakte offerte aan bij vir2biz.

Ja, ik wil graag meer informatie