23 augustus 2016

25 jaar internet, hoe het allemaal begon.....


Zondag is het precies 25 jaar geleden dat Nederland werd aangesloten op de voorloper van het internet. Daarmee was Nederland het tweede land dat toegang kreeg tot internet.

Piet Beertema van het Centrum Wiskunde en Informatica (CWI) kreeg op 17 november 1988 dat in een trans-Atlantisch e-mailbericht bevestigd.

Na de Verenigde Staten was Nederland het tweede land met toegang tot NSFnet, de voorloper van het internet.

Het netwerk was vooral bedoeld voor wetenschappelijke doeleinden en in de VS werd het ook veel gebruikt door het leger.

Inmiddels heeft 94 procent van alle Nederlanders huishoudens toegang tot het internet. De gemiddelde snelheid ligt op 10,1 Mbps waarmee Nederland wereldwijd op de zesde plek staat.

Het internetknooppunt Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX) registreerde in oktober 2013 maar liefst 512 duizend terabyte aan dataverkeer. In december 2011 was dat nog 'slechts' driehonderdduizend terabyte.

XS4ALL laat aan NUtech weten dat het bedrijf toen het in 1999 ADSL begon een abonnement had voor 99 gulden per maand. De klant kreeg daarvoor 1 Mbps downloadsnelheid. Voor de verbinding moest ook 650 gulden aan aansluitkosten worden betaald.

Bron: Nu.nl

Klik hieronder op de link voor een overzicht van de afgelopen 25 jaar.

Binnen één werkdag in uw mailbox

Snel online informatie aanvragen

Wilt u een informatie met betrekking tot een nieuwe website, het registreren van een domeinnaam of één  van onze andere diensten? Vraag dan vrijblijvend een op maat gemaakte offerte aan bij vir2biz.

Ja, ik wil graag meer informatie