Wat is social media
De term social media wordt gebruikt voor alle internet-toepassingen waarmee het mogelijk is om informatie met elkaar te delen. Het betreft niet alleen informatie in de vorm van tekst (nieuws, artikelen). Ook geluid (podcasts, muziek) en beeld (fotografie, video) worden gedeeld via social media websites. Met andere woorden, social media staat voor 'Media die je laten socialiseren met de omgeving waarin je je bevindt'.

De kracht van social media
Doordat diverse social media sites branche gebonden zijn (denk aan nieuws, sport, auto, financieel, etc.) is de doelgroep ervan daardoor ook goed te analyseren. Social media sites zijn vaak erg actueel, omdat een grote groep gebruikers actief is en daardoor altijd wel een als eerste bij een activiteit of gebeurtenis aanwezig is. Social media zijn snel doorzoekbaar en relatief objectief, aangezien ze worden gegenereerd en onderhouden door een brede groep mensen. Dit wordt ook wel 'the wisdom of the crowd' genoemd.

Social media als marketing tool
Met social media is het mogelijk een dialoog aan te gaan met grote groepen consumenten, zonder dat dit grote budgetten vereist. Door goed om te gaan met sociale media worden bedrijven en merken deel van het 'netwerk' en van de 'peers' waardoor ze sneller en beter vertrouwd worden. Social media marketing speelt dan ook een steeds belangrijkere rol in de relatiemarketing van bedrijven en binnen Public Relations.

Marktwerking bij internet gebruiker
In de afgelopen jaren zien we dat steeds meer internet gebruikers gebruik maken van hun eigen sociale netwerk. Kijk bijvoorbeeld naar Twitter, Facebook en Youtube. Deze sites gebruiken ook zoekmachine mogelijkheden, bijvoorbeeld Bing in Facebook. Hierdoor worden de leidende zoekmachines zoals Google buitenspel gezet. We zien dat het gebruik van social media elk jaar enorm groeit. Het gevolg hiervan is dat zoekmachines alternatieven zoeken om internet gebruikers aan zich te binden.

Social media voor uw bedrijf 
Naast zoekmachine optimalisatie is het nu dus noodzakelijk om ook ingangen te creëren op de web locaties waar uw doelgroep zich regelmatig bevindt, de social media sites. vir2biz heeft een programma ontwikkeld waarin uw zakelijke internet wensen vergleken worden met de diverse social media mogelijkheden. vir2biz kent de ingangen en mogelijkheden en kan daardoor een goede mix voor u samenstellen in een plan van aanpak. Doelgericht, overzichtelijk en vooral meer relevante bezoekers op uw website.

social2media, het nieuwe concept
vir2biz heeft een uniek, helder en vooral betaalbaar concept samengesteld voor een zakelijke benadering van Social Media en SEO. Kijk voor meer info op: www.social2media.nl.

 

Social Media training

vir2biz verzorgd ook trainingen/college over de commerciele veelzijdigheid van het internet en het slim gebruiken van social media. Heeft u geen eigen lokatie beschikbaar? Geen probleem, in het vir2biz kantoor in Doetinchem is een ruimte hiervoor beschikbaar (max. 40 personen). De duur van de training en eventuele specifieke invulling worden op voorhand besproken. Iets voor u? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Foto hierboven: Erik Wientjes geeft college aan de Hogeschool Utrecht 

Wat is SOCIAL2MEDIA

SOCIAL2MEDIA is een helder concept om ook uw bedrijf kennis te laten maken met de unieke mix van Social Media en Zoekmachine Optimalisatie.
Wij inventariseren uw wensen, adviseren strategieën, optimaliseren uw website daar waar nodig en geven u extra tools om uw website beter te kunnen beheren.

Anky van Grunsven en HorsUs finalisten voor de Equestrian Social Media Award

Jaarlijks worden de Equestrian Social Media Awards uitgereikt in diverse categorieën aan hippische media die social media op een goede manier gebruiken. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van indeling in FEI regio's. Zowel Anky van Grunsven en HorsUs zijn al meerdere jaren genomineerd in de categorie 'Noord-West Europa'.  Beide werken met het social2media concept en zijn geselecteerd uit ruim 2.000 nominaties.

Het vir2biz team is enorm trots met deze nominatie`s, het is een fantastische motivatie en een bevestiging dat we op de goede weg zijn op gebied van social media marketing.Meer info over deze Awards vindt u op: www.equestriansocialmediaawards.com